SOCIALE KAART ROTTERDAM

Schulden - verwijzen

Home | Specials | Sociale Kaart | Boeken | Cursussen e.d. | Contact | Wie is de maker? | Disclaimer | Links | Agenda | SMW BO | SMW VO | Schulden

VERWIJZEN BIJ SCHULDEN

 

Naar wie kunt u de cliŽnt verwijzen en met welk doel:

 

KREDIETBANK ROTTERDAM

Prins Alexanderplein 21

3067 GC Rotterdam

Postbus 4291

3006 AG Rotterdam

Tel: 14010

E-mail: kredietbank@sozawe.rotterdam.nl

Website: http://www.rotterdam.nl/voorziening:kredietbank_rotterdam_kantoren_sozawe

Schuldhulpverlening. De kredietbank Rotterdam adviseert, begeleidt en ondersteunt bij de aanpak van financiŽle problemen. De KBR is een afdeling van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe). Is men al klant van SoZaWe? Dan kan men voor advies en ondersteuning bij geldproblemen en het aanpakken van schulden terecht bij zijn/haar klantmanager.

Als men in Rozenburg woont, dan ken men in de stadswinkel Rozenburg een afspraak maken voor het spreekuur voor schuldhulpverlening. Inwoners van Charlois, Noord, Hoogvliet en IJsselmonde gaan niet naar de Kredietbank in Prins Alexander, maar naar de Vraagwijzer in de deelgemeente.

Ambtenaren van de Gemeente Rotterdam met schulden moeten door het bedrijfsmaatschappelijk werk van de Gemeente bij de KBR worden aangemeld.

De KBR is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08:30 tot 16:30 uur. Komt men voor het eerst bij de KBR, dan kan men tussen 08.30 en 12.00 uur langskomen voor een eerste gesprek. Op maandag, woensdag en vrijdag kan men van 13:00 tot 16:00 uur papieren bij de KBR inleveren. Dat heet het inleverspreekuur.

(gegevens gecontroleerd op 30-11-2011)

 

Doel: schuldhulpverlening aanvragen en/of toeleiding naar WSNP

- Schuldhulpverlening

- WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen)

- Budgettraining

Indien er een lange wachttijd bij de KBR is tot de cliŽnt daadwerkelijk geholpen wordt, kunt u alvast verwijzen naar de KBR en zelf bekijken wat u al kan doen om de cliŽnt bij te staan, bijvoorbeeld als er snel actie moet worden ondernomen richting schuldeisers.

Bij de aanvraag van schuldhulpverlening bij de KBR kunt u de cliŽnt helpen bij het invullen van het aanvraagformulier en bij het verzamelen van de papieren die ingeleverd moeten worden.

WSNP: Als het de KBR niet lukt om afbetalingsregelingen minnelijk met schuldeisers te treffen, dan kan de rechter de cliŽnt toelaten tot de wettelijke schuldsanering. Meer informatie op: http://www.wsnp.rvr.org/

Over de KBR:

-          Bij schulden kleiner dan € 2500-€ 3000 kan men een lening bij de KBR krijgen (let op: dit is afhankelijk van het inkomen van de cliŽnt; bij bedragen daarboven kan men schuldhulpverlening aanvragen)

-          Als men schuldhulpverlening heeft kan het vakantiegeld dat men ontvangt niet totaal ingenomen worden.

-     De KBR heeft naast een ingang voor de "gewone hulpvrager" ook afdelingen voor jongeren, zelfstandigen en Stedelijke Zorg klanten.

Voor jongeren:

E-mail: jongerenteamkbr@sozawe.rotterdam.nl

Website: http://www.rotterdam.nl/pdc:schuldregeling_voor_jongeren

De Kredietbank Rotterdam heeft voor jongeren tot 23 jaar en studenten met schulden een speciaal jongerenteam. Men kan voor aanmelding ook terecht bij het Jongerenloket aan de Westblaak 122.

Voor (ex-)zelfstandigen zie: http://www.rotterdam.nl/pdc:schuldregeling__ex_zelfstandig__ondernemers . Verderop staan onder het kopje “Zelfstandigen” ook aan paar adressen waar mensen die een eigen bedrijf hebben (gehad) advies kunnen vragen.

CVD Bureaudienst

Glashaven 42

3011 XJ Rotterdam

Tel: 010 - 4 40 10 10

Website: http://www.cvd.nl

Doel: Kortdurende zaken snel laten regelen.

Indien u de cliŽnt vanwege wachttijden bij uw instelling niet op korte termijn kunt helpen en er zijn wel acute zaken, dan kunt u de cliŽnt doorverwijzen naar CVD Bureaudienst. Bij deze afdeling van het CVD kan men zonder afspraak langs komen op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur.

  

Steunpunt Basisvoorzieningen ex-gedetineerden

SoZaWe heeft een aparte afdeling voor mensen die gedetineerd zijn geweest:

Kantoor: Coolsingel 6 (Veiligheidshuis)

Klanten moeten naar de: Westblaak 122

Tel: 010 – 4 98 20 63

Deze afdeling biedt hulp bij het vinden van huisvesting, werk/inkomen en helpt hen bij hun schulden.

De hulpverlening kan mensen aanmelden, maar ook verwijzen door het adres mee te geven. Men moet een identiteitsbewijs en ontslagbewijs van detentie meenemen. Voorwaarde voor hulp is dat men vůůr detentie twee jaar in Rotterdam heeft gewoond.

 

Humanitas FinanciŽle Hulpverlening

Locatie Rotterdam

Postbus 9099

3007 AB Rotterdam

Tel: 010 – 2 11 02 33 (ma, di en do van 9.00 – 12.30 uur)

Fax: 010 – 2 11 02 59

E-mail: fhv@stichtinghumanitas.nl

Website: http://www.humanitasfinancielehulpverlening.nl/site/

Aanbod: Inkomensbeheer, Beschermingsbewind en Schuldhulpverlening.

(gegevens gecontroleerd op 17-1-2013)

 

JIP Rotterdam
Mathenesserlaan 173

3014 HA Rotterdam

Winkel: 010 – 4 36 25 44

Kantoor: 010 – 4 36 57 30

E-mail: rotterdam@jip.org

Website: http://www.jip.org/rotterdam/

Open: di t/m za 13.00 - 17.00 uur (wo tot 19.00 uur). Vragen over werk, scholing en opleidingen, maar ook voor bemid­deling van kamers en soms ook woningen.

Geld €nzo spreekuur. Wo van 15.00-17.00 uur voor vragen over geldzaken, budgetteren en schulden.

Het JIP Rotterdam geeft de cursus Geld €nzo! voor jongeren. Wil men meer weten over belastingen, loon, hoe men kan besparen en of men beter kan sparen of iets op afbetaling kan kopen, dan kan men zich aanmelden door een mail te sturen naar rotterdam@jip.org , even langs te komen bij het JIP op de Mathenesserlaan 173 of te bellen naar 010 – 4 36 25 44.
(gegevens geconroleerd op 4-5-2011)

 

Buro Dageraad

Haagweg 149-BG

2281 AH Rijswijk

Tel: 070 – 4 06 56 50

E-mail: info@buro-dageraad.nl

Website: http://buro-dageraad.nl/

Beschermingsbewindvoering, budgetcoaching en budgetbeheer

(gegevens gecontroleerd op 8-8-2013)

 

Matiek BV

Postbus 127

2260 AC Leidschendam

Tel: 070 – 3 99 00 48

E-mail: info@matiek.nl

Website: http://www.matiek.nl/

Curatele en beschermingsbewind, (tijdelijk) budgetbeheer en budgetcoaching en begeleidingstrajecten bij schuldenproblematiek.

(gegevens gecontroleerd op 3-5-2012)

 

Ornithos Dienstverlening

Ligusterbaan 1 (bezoek alleen op afspraak)

2908 LW Capelle aan den IJssel

Postbus 5172

2900 ED Capelle aan den IJssel

Tel: 010 – 7 60 02 10

E-mail: bericht@ornithosbewind.nl

Website: http://www.ornithos.eu/

Ornithos Dienstverlening richt vooral op mensen met een beperking en/of mensen die in meer of mindere mate beperkt in staat zijn voor de eigen financiŽle huishouding te zorgen. Daarbij kan gedacht worden aan mensen met (eventueel een combinatie van):

-       Cognitieve beperkingen

-       Psychiatrische beperkingen

-       Verslavingsproblematiek en

-       Multiproblem – gezinnen

Particulieren kunnen zichzelf niet aanmelden. Zij worden via bijvoorbeeld een OGGZ- instelling, hun werkgever, een schuldeiser of een uitkerende instantie aangemeld. De aanmeldende organisatie treedt daarbij op als opdrachtgever van Ornithos.

Ornithos Bewind biedt curatele, beschermingsbewind en mentorschap

(gegevens gecontroleerd op 23-8-2013)

 

Woningbouwcorporatie

De Rotterdamse corporaties, gemeente Rotterdam, GGD Rotterdam Rijnmond en Kredietbank Rotterdam (KBR) hebben praktisch uitvoerbare afspraken gemaakt om huurders die hun woning dreigen te verliezen te begeleiden. De corporatie moet de huurder aanmelden bij de KBR.

Sociale Kaart Rotterdam Plus